Scholen

Exporteer als KML voor Google Earth/Google MapsOpen standalone kaart in volledige scherm modusMaak een QR code afbeelding voor een stand-alone kaart in volledige scherm modusExporteer als GeoJSONExporteer als GeoRSS
Escaldascholen

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Kustschool: 51.371135, 3.405191
OBS de Berenburcht: 51.325451, 3.492096
BS De Nieuwe Van Dale: 51.309340, 3.391307
OBS De Schuttershoek: 51.318613, 3.615095
Bestuurskantoor Escalda: 51.323878, 3.485518
OBS De Zeemeeuw: 51.391177, 3.558101

Stichting Escaldascholen

De Stichting Escaldascholen is een stichting voor openbaar onderwijs. Dat houdt in dat op onze scholen alle kinderen, ongeacht geloof, huidskleur en afkomst welkom zijn.

Wij zien openbaar onderwijs als ontmoetingsonderwijs: kinderen leren er met, van en over elkaar. Ze leren respect voor elkaar te hebben, mede als voorbereiding op hun functioneren als volwassene in de samenleving.

Kwaliteit is het belangrijkste uitgangspunt dat wij hanteren.

Escalda staat voor kwalitatief goed onderwijs aan alle kinderen, ieder met zijn of haar talenten en mogelijkheden. Wij willen dat kinderen zich optimaal ontwikkelen.

Daartoe zetten wij alle middelen in. We onderwijzen met behulp van moderne lesmethoden, in goede gebouwen. En geven de kinderen een veilig en geborgen gevoel, de basis voor goed leren en presteren.

Daartoe is de rol van de leerkrachten vanzelfsprekend essentieel. We zorgen er dan ook voor dat onze medewerkers:

  • Blijven leren en ontwikkelen (en daarmee blijven verbeteren) op lesgevend en opvoedend gebied;
  • Gebruik maken van bewezen didactiek (de wijze waarop wij kinderen iets leren) en nieuwe inzichten voor het leerproces.
    Plezier hebben en houden in het werken met kinderen;
  • De goede en intensieve contacten met ouders en/of verzorgers als cruciaal ervaren om gezamenlijk voor de kind(eren) te zorgen.

De Escaldascholen in de gemeente Sluis werken eendrachtig samen aan datgene waar de scholen voor staan: kwalitatief goed onderwijs (blijven) verzorgen voor onze doelgroep, de kinderen en hun ouders. Eén van de voorwaarden om leerlingen tot goede prestaties te brengen is het creëren van een veilig schoolklimaat. We werken aan een leer- en werkomgeving waarin leerlingen, personeel en ouders zich veilig en prettig voelen. De Escaldascholen staan synoniem voor kwaliteit, warmte, orde en regelmaat. Waarbij normen en waarden belangrijke rol spelen. Zaken waar we voor staan en op mogen worden aangesproken.