Groep 2

Verdiepingsklas groep 2 schooljaar 2021-2022

 

 

We gaan weer van start op 29 september!!!


29-09-2021

Vandaag weer gestart met de Verdiepingsklas op het Zwin College!!

Natuurlijk gaan we eerst kennismaken met elkaar, daarna een rondleiding en vervolgens een spel…

Bijna alle kinderen hebben al een eigen onderwerp gekozen en ook een maatje om samen een werkstuk te maken. 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13-10-2021

 

Hallo ik ben Matthiz en ik zit in de Verdiepingsklas. Persoonlijk vind ik het hier geweldig. We leren dingen die je op school niet leert, zoals techniek het is lekker uitdagend en super leuk! Maar ook leerzaam en je leert nieuwe kinderen kennen.

 

 

 

Het leren leren racespel: door dit spel te spelen leren de kinderen na te denken over hun eigen handelen, leren leren dus.

 

 

Filosofie: Vragen waarbij het antwoord niet op Google te vinden is en waarmee je op een heel andere manier met elkaar in gesprek gaat. Zomaar een voorbeeld:  ‘Als je iemand geluk wenst, wordt die persoon dan ook gelukkig?’

 

 

 

 

 

Het digitaal Journaal van Kwink! Nadenken over vragen die over jezelf gaan en over de wereld om je heen.

 

 

 

 

Ik ben Lisa

Ik zit in de verdiepingsklas. Het is heel leuk en vandaag moesten we ook een persoonlijk journaal schrijven. Een persoonlijk journaal is een journaal over jou. Wat wil je graag bereiken? En hoe kan je dat bereiken? Wat moet je daarvoor doen? Maar het is nog niet af, maar wel leuk. Dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas en het is nog steeds leuk. Dit was het, doei.

 

Het eigen onderwerp…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het werkstuk…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


03-11-2021

 

       

 

 

Vanmorgen hebben we filmpjes samengevat met “Parels vol wijsheid.” In grote en kleine parels vat je de hoofd– en bijzaken samen van de film. Filmpjes over onder andere geschiedenis, natuur, kunst, muziek, cultuur, maatschappij en actualiteiten.

 

 

 

 

Vervolgens hebben we ons zelfgekozen filmpje aan de groep verteld met behulp van de “Parels vol wijsheid.” 

 

 

 

 

 

 

         

Ook zijn wij gestart met een project van NXplorers Junior. We gaan een bijdrage leveren aan de werelddoelen van de Verenigde Naties.
We gaan namelijk nadenken over oplossingen voor drie wereldwijde uitdagingen: schoon water en sanitair,
betaalbare en duurzame energie en verantwoorde consumptie en productie.

 

 

 

                     

 

 

 

Stap 1. ‘Inspire’

De leerlingen ontdekken wat de werelddoelen van de Verenigde Naties zijn en wat zij zélf kunnen bijdragen aan een betere wereld in het jaar 2050.

 

 

 

 

 

 


17-11-2021

Vandaag hebben leerlingen in tweetallen nog het zelfgekozen filmpje aan de groep verteld met behulp van de “Parels vol wijsheid.”

Ons filmpje gaat over de vraag: ‘Wat is het coronavirus?”

Ook zijn we vandaag verder gegaan met ons project van NXplorers Junior. Wij zijn toe aan stap 2.

We bekijken welke uitvindingen anderen al bedacht hebben om de werelddoelen te halen. Door 3 video’s te bekijken met bestaande uitvindingen, krijgen we natuurlijk inspiratie voor ons NXplorers Junior idee.

Video 1 gaat over werelddoel 6: schoon water en sanitair. Hierna kiezen we onze favoriete uitvinding van het filmpje en schrijven op waarom we deze hebben gekozen. 

Video 2 gaat over werelddoel 7: betaalbare en duurzame energie. Ook nu kiezen we onze favoriete uitvinding en schrijven op waarom we deze gekozen hebben.  

Video 3 gaat over werelddoel 12: verantwoorde consumptie en productie. We schrijven ook nu op waarom we voor een bepaalde uitvinding hebben gekozen.

De vraag is: Is er een uitvinding die duidelijk wint van anderen? 

 

 

       

 

Stap 3

We gaan direct verder met stap 3, hier stappen we in de schoenen van een uitvinder en bouwen onze eigen windmolen.  Hiervoor krijgen we een bouwpakket voor de windmolen en aan de hand van de instructies in ons boek en met hulp van elkaar bouwen we onze eigen windmolen!

 

 

 

Hallo, ik ben Yrsa en ik zit in de Verdiepingsklas. 

Ik vind het heel leuk, omdat we vaak knutselen enzo. Vandaag hebben we een windmolen gemaakt, de basis is een potlood heel grappig. Je moet er wel creatief voor zijn.  We doen nooit saaie dingen. Maar eerst snapte ik dat van de windmolen echt niet. Gelukkig kun je kijken en iets vragen bij andere kinderen. 

 

 

 

 

Hoi, ik ben Elske en vandaag heb ik bij de Verdiepingsklas een windmolen gemaakt van een papier, een punaise, een paar paperclips, een touwtje, een potlood met gum en wat plakband. Wat we moesten doen was eerst het papier op de juiste manier knippen, daarna moesten we door 4 hoeken en door het midden een punaise prikken. Vervolgens moesten we alle 4 de hoeken naar het midden vouwen en de punaise door alle gaatjes prikken. Toen we dat gedaan hadden moesten we de punaise ook nog in de gum van het potlood prikken, daarna moesten we het overgebleven stuk papier om het potlood rollen en vervolgens vastplakken met plakband. Het papier moesten we niet te strak oprollen, want anders kon het potlood niet goed draaien. Het touwtje moest je ook met een plakbandje aan het potlood plakken. Het papier dat om het potlood zit moesten we bij de rand van de tafel vastplakken, zodat de molen naast de tafel hangt. Van onder aan het touwtje moesten we een paar paperclips hangen en vervolgens zo blazen dat de molen ging draaien dan worden daardoor de paperclips opgetild. Hoe meer paperclips aan het touwtje hangen hoe zwaarder het is. 

 


01-12-2021

 

Door de coronamaatregelen tijdelijk geen Verdiepingsklas.

Zo gauw het kan, gaan we er weer voor!