Groep 2 huidig schooljaar

Verdiepingsklas groep 2 schooljaar 2018-2019


26-09-2018

We zijn begonnen!

Verdiepingsklas

Sophie, Karlijn, Evi en Syenne schrijven een stukje voor de website. Wat verwachten zij van de Verdiepingsklas?

                                    Hoi, ik ben Evi en ik ben nieuw in de verdiepingsklas.

Ik hoop dat we hier wat meer gaan leren over culturen ,talen en ik hoop dat ik in een leuke klas zit.

Mijn bff Joelle, Astrid, Sophie zitten er ook

en allemaal kinderen van school die ik ken.

Ik kon vorig jaar niet dus ben ik

                 blij dat ik dit jaar kan.

Sander, Floris en Leandro hebben er zin in !!

 

 

Verdiepingsklas

Hoi, ik ben Karlijn. Ik zit in de verdiepingsklas. Voor het tweede jaar. Ik vind het superleuk want je leert ook andere kinderen kennen. En je krijgt veel meer uitdaging. Ook is het heel leuk om samen een spreekbeurt te maken.

 

Nina, Romy, Manishia en Ashley doen het spel “Ik ben steengoed”

 

Verdiepingsklas    

Ik ben nieuw in de verdiepingsklas maar ik vind het nu al leuk. Mijn vriendin Evi is ook nieuw we hebben al veel gehoord van Astrid en Joelle, dus ik had er heel veel zin in. Dus ik had mijn wekker om zes uur gezet maar ik ben een slaap kop en om halfzeven werd ik wel wakker. De bus kwam om kwart over acht in plaats van vijf over acht, wat in de mail stond. Sophie

Astrid, Dirkje en Roos spelen het denkspel “Cobra Twist”

Verdiepingsklas

Hoi ik ben Syenne en ik zit in de verdiepingsklas.

Ik ben 2e jaars en ik vind het heel leuk op de verdiepingsklas.

Ik zit met 2 anderen kinderen van mijn klas.

Ik hoop dat het net als vorig jaar een leuk jaar wordt.

Groetjes Syenne

 

In tweetallen een werkstuk maken

 

 


10-10-2018

 

Aan het werk met “Super Denkwerk”

Het Kwinkspel

Ik ben Romy ,Ik vind de Verdiepingsklas leuk omdat je hier moeilijkere dingen leert.

Dit is mijn eerste jaar en ik vind vooral rekenen leuk en dat doe ik met Nina. Ook heb ik Breinbrekers gekozen.

En ik vind niks niet leuk , ik vind wat minder leuk: buitenspelen. En ik hoop dat ik volgend jaar hier weer ben, want op school is het een beetje te makkelijk en ik hoop later wetenschapper te worden.

Ik heb een zus die zit in groep 3, zij krijgt ook wat moeilijker werk. Zij hoopt later ook naar de Verdiepingsklas te gaan. Doei allemaal!

 

Biologie, Darwin en de Beagle

Moeilijke puzzels maken uit Somplextra

 

Ik ben Nina , dit is mijn eerste jaar hier, het is hier heel leuk omdat het hier gezellig is en het is hier moeilijker dan op school. Ik vind vooral rekenen leuk , ik heb het als onderwerp. Mijn werkstuk gaat over: de panda. Het werkstuk maak ik samen met Karlijn en Sophie. Mijn hobby is paardrijden en lezen. Ik vind bijna niks erg, maar ik heb een hekel aan insecten , stille ruimtes en pesten. Mijn lievelingsdier is een paard en ik luister ook graag muziek. Ik ga elke woensdag naar de manege, soms ook in het weekend. Ik heb thuis een hond [onze kat is van de week gestorven]. Ik woon met mijn twee broers en mijn ouders. Ik wil later dressuur ruiter worden , maar ik krijg geen paard van mij ouders. Mijn grote broer zit in de brugklas en mijn kleine broer zit in groep 5.        Doei allemaal ;]

 

Mijn journaal

Blik op bouwen

Hoi!!! Ik ben Ashley. Dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas. Het is hier heel leuk J. Mijn onderwerp is Blik op bouwen. Aan de ene kant leuk maar aan de andere kant ook weer niet, want als ik iets op de computer moet zoeken, dan kom je vaak alleen maar op winkels L. Het leuke is dat sommige bouwwerken best wel mooi zijn. Ik doe mijn presentatie samen met Romy. We doen het over YouTube. We hebben dit gekozen omdat we allebei veel YouTube kijken J. En omdat YouTube super populair is. En ik ben zelf ook een vloggerJ. Ik open graag LOL surprise en poopsie slime surprise. Daar ben ik stiekem verslaafd aan. Mijn vorige vlog ging over poopsie en LOL. Dat is een bal met heel veel papier eromheen. En daarin zit een pop. De lil sisters zijn kleiner. En de pets zijn de middelste vorm. De poopsie Holly GopoopieJ heb ik ook gekregen. Poopsie is een surprise doos met ingrediënten voor slijm. Maar op pakje staat eenhoorn poep. Tot later! (Dit zeg ik altijd aan het eind van mijn vlog)


07-11-2018

Het Journaal!

Evi, Sophie en Manishia doen scheikunde!

Journaal van: Evi van Schoote uit de Verdiepingslas

Jullie willen vast weten wat een journaal is. Jullie denken vast het nieuwsjournaal, maar het is eigenlijk een soort dagboek. Dit stukje is niet geheim, maar eerst ga ik jullie vertellen waarom ik dit hier op zet. Het begon allemaal bij de derde alinea. Ik schreef wat over mijn moeder en dat wou ik haar eigenlijk laten weten. Ik keek of ze de andere dingen mocht weten, of het niet persoonlijk was. Dat was het niet, dus vroeg ik het aan de juf en het mocht dus lees maar gauw verder.

Opdracht 1.

Stap 1: Wat wil ik: Als ik een figuur uit Walt Disney mocht zijn dan zou ik Katrien Duck willen zijn, altijd op pad met Donald en spannende avonturen meemaken.

Als ik mocht kiezen of ik van iemand iets mocht hebben wat ik wil: Ik zou me willen uiten zoals Katrien Duck.

Het belangrijkste wat ik wil bereiken in mijn leven is een leuke moeder zijn zoals de mijne, omdat ze de allerliefste moeder is en een goede korfballer.

Senne werkt aan haar journaal

Hallo ik ben Senne van O.B.S. De Zeemeeuw en ik zit voor mijn tweede jaar in de verdiepingsklas.

Dit jaar moeten we allemaal in het journaal werken. Het journaal is een boekje krijgen en de vragen die in het boekje staan daarvan typ je het antwoord op de computer. De antwoorden van de vragen zijn privé, dus een ander mag dat niet zien. De eerste bladzijdes zijn vragen over wat je graag zou willen kunnen of doen. Je moet je voorstellen dat je een Disneyfiguur uit een film bent en dat je even lekker kunt dromen en alles kan. Ik zou bijvoorbeeld heel graag kunnen toveren of vliegen, want als je kan toveren dan kan je alles hebben en doen. Ik zou graag later veel geld willen hebben. En leuke dingen doen zoals naar pretparken gaan en op vakantie gaan, dat vind ik leuk. Eigenlijk is het journaal gewoon een soort dagboek want het gaat echt over jezelf wat je wilt bereiken, of belangrijk vindt. Het begint met denken over welk Disneyfiguur je wilt zijn en daarna moet je echt serieus nadenken over wat je nou echt wilt.

 

Hoi,

Na de pauze gaan we met een paar kinderen van de Verdiepingsklas het Kwinkspel doen. Ik heb het al eens gespeeld, maar ik vind het een leuk spel, dus speel ik het ook met kinderen die nieuw in de verdiepingsklas zijn. Ik vind het leuk om met nieuwe kinderen een spelletje te doen. Gemaakt door Leandro.

Kwink! Gespeeld door Floris, Sander, Leandro, Joelle en Senne 

Hallo ik ben Floris ik ben 10 jaar.

Ik zit op de school De Nieuwe van Dale in Sluis.

In de verdiepingsklas ben ik bezig met techniek. Ik maak een motor die je lanceert met een elastiek. Dat vind ik leuk om te doen, want ik hou erg van bouwen. Wat ik het leukste vind aan bouwen is eigenlijk dat je kan maken wat je wilt. En dat kan ik doen met techniek. En als ik klaar ben ga ik iets anders doen van techniek.

Ik ben steengoed wordt gespeeld door Evi, de jarige Syenne, Sophie en Karlijn

Hoi ik ben Joëlle dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas, ik kom van O.B.S. De Zeemeeuw. Ik werk in Een kijkje in de dierenwereld. Ik vind het leuk omdat ik van dieren hou. Je hebt verschillende taken of hoofdstukken.

Bij taak 5 gaat het over dieren op de Noordpool. Opdracht 1 schrijf minimaal vier verschillende dieren op die op de Noordpool leven. Antwoord: Orka, Husky, Walrus, Lemmings, Opdracht 2 Doordat het ijs smelt, stijgt het water van de zee. Hoe komt dat, denk je? ik denk dat het antwoord is: Als ijs smelt wordt het water dus het water stijgt.

                 Groetjes!

Filosofie met juf Judith

Nina en Karlijn werken aan de presentatie

 

 


21-11-2018

 

Vandaag de allereerste presentatie van dit schooljaar door Romy en Ashley over…

 


Wij zijn Romy en Ashley. We hebben onze presentatie over YouTube gedaan!!!. We vonden het leuk om te doen en we willen het wel nog een keertje doen. We vonden de quiz het leukste deel. We hopen dat we minstens een 7,5 krijgen. We hadden het over beroemde YouTubers, YouTube haters en we keken een prank van het YouTube Kanaal van Ashley!

 

Proefjes…………Proefjes………….Proefjes……….

Vandaag zijn we gestart met het voorbereiden van de proefjes! Voorbereiden houdt in dat we in tweetallen:

… een proef uitkiezen

… kijken wat we voor deze proef allemaal nodig hebben

…afspreken wie wat mee neemt van thuis (heeft niemand het, dan zorgt de juf voor dat onderdeel/ ingrediënt)

… ons afvragen of de proef veilig uit te voeren is

…nadenken over de vraag wat er zal gaan gebeuren en waarom wij dat denken.  Dit antwoord schrijven we alvast op een bijbehorend werkblad, zodat we kunnen controleren of ons vermoeden inderdaad klopt.

 

Aan het voorbereiden.

 

Hoi ik ben Astrid en ik zit in groep 7. Dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas. Vandaag hebben we de proefjes voorbereid. Ik doe het proefje samen met Evi. We doen het proefje: Dubbele laag.

We denken dat als je de dingetjes in de olie legt dat ze blijven drijven en als je er meer spulletjes bij doet dat het langzaam naar beneden zakt en als het bij het water komt zakt het snel naar de bodem.

We weten het nog niet zeker want we hebben het nog niet uitgeprobeerd.

 

 

Hoi, ik ben Dirkje en zit in groep 7.

Ik zit in de verdiepingsklas en doe een proefje samen met Manishia. We hebben vandaag de proefjes voorbereid en wij doen het proefje De droge vinger. De bedoeling is dat we in een glas water drijvende kruiden gooien en dan wachten tot het water stil staat. Als dat gedaan is stop je je vinger in het glas met water en kruiden en als het goed is blijft je vinger dan droog. Volgende keer gaan we de proefjes uitvoeren. Ik ben benieuwd of het lukt.

Groetjes Dirkje.

 

Senne en Syenne druk met Vreemde Talen, Frans en Spaans

Het prachtige resultaat van Floris: Techniek met Elastische energie

#proefje# 

Inhoud

  1. Wat is ons proefje en waarom dit proefje?

  2. Wat hebben we nodig?

  3. Wat gaat er gebeuren?

Hoofdstuk 1.

Wat is ons proefje en waarom dit proefje.

Wij hebben als proefje smurfensnot. we hebben dit gekozen omdat het ons grappig leek en leuk om te maken. Toen we de uitleg zagen dachten we dit gaan we maken!

Hoofdstuk 2.

Wat hebben we nodig.

  1. Een boterhamzakje

  2. Afwasmiddel

  3. 15 minuten

  4. Geduld

  5. Handigheid

  6. Handige handen

Hoofdstuk 3.

Wat gaat er gebeuren.

Wij denken: dat het gaat schuimen, en fijn wordt om in te kneden, kortom: het wordt een soort stressbal.

Gemaakt door Roos en Sander.

 


12-12-2018

We starten deze morgen met de presentatie van Ashley over LOL Surprise.

 

Proefjes…………Proefjes………….Proefjes……….

Vandaag voeren we de proefjes uit! 

De vorige keer hebben we ons proefje voorbereid. Voorbereiden houdt in dat we in tweetallen:

… een proef uitkiezen

… kijken wat we voor deze proef allemaal nodig hebben

…afspreken wie wat mee neemt van thuis (heeft niemand het, dan zorgt de juf voor dat onderdeel/ ingrediënt)

… ons afvragen of de proef veilig uit te voeren is

…nadenken over de vraag wat er zal gaan gebeuren en waarom wij dat denken.  Dit antwoord schrijven we alvast op een bijbehorend werkblad, zodat we kunnen controleren of ons vermoeden inderdaad klopt.

Gel en zout door Sophie en Senne

Droge vinger door Manishia en Dirkje

 

 

Opgeblazen handschoen door Joelle en Syenne

 

Proefje ademkracht Romy en Karlijn

Woensdag 12 december voeren wij (Karlijn en Romy) ons proefje uit, ons proefje is ademkracht. We hebben nodig voor ons proefje: een weegschaal, een plastic tas en een paar boeken. We moesten als eerste voorspellen wat er zou gebeuren als we in de tas met boeken erop zouden blazen. Daarna moesten we wegen hoe zwaar de boeken zijn. Toen we dat wisten zijn we gaan uit proberen wat er zou gebeuren als we in de tas blazen met boeken erop. Het eindresultaat was dat de boeken omringd werden door de plastictas.

 

 

We hebben vorige week een proefje uitgekozen en we hebben het proefje dubbele laag gekozen.

Vandaag hebben we het proefje uitgevoerd. We dachten dat het bleef drijven en als er meer bij kwam dat het dan langzaam naar beneden zakte en als het bij het water kwam dat het helemaal naar beneden zakte.

Maar er gebeurde iets anders, want als je het erin deed gingen de zware dingen naar beneden en het plastic bleef drijven op het water maar zonk bij de olie. De kurk bleef drijven op de olie en zakte niet naar beneden. Groetjes, Astrid en Evi

 

 

Proefje rook schieten

Hallo we hebben wierook in een glas gedaan en daar een siroopfles op gedaan met een plasticzak erop en dan het wierook aangestoken en dan de fles laten vullen met rook en dan haalden we de fles eraf en dan kwam er rook uit

Gemaakt door Floris en Leandro

 

 

Gemaakt door: Roos en Sander

Proefje smurfensnot

Wij hebben een proefje gedaan smurfensnot

Hoe ging het maken: het maken ging goed het was erg makkelijk.

Wat had je nodig: we hadden nodig een boterhamzakje en afwasmiddel het afwasmiddel rook ok nog naar appel.

Wat is er gebeurd: het is gaan schuimen en het voelt erg fijn en het is toevallig want er is precies gebeurd wat wij dachten dat er ging gebeuren.                            Het ruikt heel lekker naar appel.

 

 

Gekleurde zeepbellen door Nina en Ashley

Resultaat: Gekleurde zeepbellen in het donker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16-01-2018

 

Vandaag hebben we filmpjes samengevat met “Parels vol wijsheid.” In grote en kleine parels vat je de hoofd- en bijzaken samen van de film. De filmpjes mochten gaan over geschiedenis, natuur en het nieuws.

Astrid en Nina vullen de parels in

 

 

 

 

 

 

Vervolgens hebben we ons zelfgekozen filmpje aan de groep verteld met behulp van de “Parels vol wijsheid.”

 

 

De parels

Vandaag moesten we de  Parels vol wijsheid maken in tweetallen. Ik moest samen met Roos.

We deden het over plastic soep.

Ik vind dat het best goed ging.

Waarom over dit onderwerp?

Wij hebben dit gekozen omdat we mensen willen laten weten hoeveel plastic we allemaal in zee gooien en wat we eraan kunnen doen.

Groetjes Syenne

Senne en Floris

 

Ashley en Joëlle

 

 

Sophie en Karlijn

Leandro en Romy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evi en Manishia

Dirkje en Sander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proefje Senne en Sophie

Sophie en ik (Senne) hebben het proefje gel en zout uitgevoerd.

Wij dachten persoonlijk dat het dik en slijmerig ging worden. Maar dat was echt niet zo. Als eerst deden we twee theelepels gel in een bakje. Daarna strooiden we een beetje zout over de gel. En toen……….. het werd helemaal waterig en het was totaal geen gel meer. Dat hadden we niet verwacht.

Maar dat komt door de gel want de gel is gemaakt door speciale stoffen die zijn gemengd, onder andere polymeer en water. En dat polymeer is een stof die goed water kan opnemen. En als je dan zout over de haargel strooit dan lost het zout langzaam op. En als je dan nog harder gaat roeren blijft het waterig soms nog wateriger.

 


30-01-2019

De ochtend ging van start met een presentatie.

 

Hoi ik ben Syenne Geernaert

 Ik heb vandaag mijn presentatie gehad over schoenen.

Ik deed het samen met Dirkje en ik vond dat het heel goed ging.

We weten ons cijfer nog niet maar dat moeten we nog bespreken met de juf.

EINDE

 

Werkstuk schoenen

Hallo ik ben Dirkje en ik heb een presentatie gedaan over schoenen samen met Syenne. Ik vond het heel goed gaan! Van tevoren had ik een beetje zenuwen maar dat is allemaal goed gekomen. We hadden een paar schoenen mee om te laten zien. Er was een grappig stukje………. De antwoorden van de quiz sprongen te vroeg op het bord en iedereen kon ze dus zien. Dus we moesten onze handen voor het bord houden en daar heeft de juf een foto van gemaakt.

Dat komt waarschijnlijk ook op de website te staan. Maar onze presentatie ging heel goed!

Dit was mijn stukje en ik hoop dat jullie dit leuk vinden.

Groetjes Dirkje.

 

 

Romy met de vreemde taal…Frans!

Ik heb al een keer een stukje voor de website geschreven en ik vind het leuk om het nog een keer te doen.

Ik doe nu Frans en het is leuk, omdat ik van moeilijke dingen hou. Mijn mama en mijn mama’s vriend die praten ook altijd Frans en dat vind ik wel een beetje grappig. Als iets geheim is dan zeggen ze het in het Frans en daarom wil ik graag Frans kunnen, want dan kan ik stiekem mee luisteren.

Van Romy Bogaard

 

 

 

                                                        

                                                      

Stukje website

 Gemaakt door Evi van Schoote.

Hoi ik ben Evi en ik doe een stukje voor de website. Ik doe scheikunde samen met Manishia en Sophie en mijn presentatie met Manishia. Mijn presentatie gaat over make up, omdat ik dat heel erg leuk vind en omdat het supermooi is. En ik deed scheikunde omdat ik van proefjes hou. Vandaag was ik heel blij dat er sneeuw lag, maar het was wel een beetje eng, want als de bus nu uitglijdt dan hebben we gelijk een ongeluk.

 


13-02-2019

 

Vandaag zijn we gestart met de Mindmap.

De Mindmap is een creatieve en logische manier van het maken van aantekeningen. Het hoort bij Effectief Leren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje website

Gemaakt door manishia

Vandaag heb ik een mindmap gemaakt.

Over mezelf. We moesten eerst het onderwerp schrijven en daarna hebben we de takken gemaakt. Daar kon je verschillende onderwerpen in verwerken zoals hobby’s, privéleven, school. En zo kun je veel onderwerpen bedenken. Als tweede vandaag heb ik dit getypt. Straks ga ik met Evi en met Sophie scheikunde doen. Binnenkort hebben we een proefje en dan moeten we kristallen maken. Ik weet niet precies hoe we dat gaan doen. Als we scheikunde hebben gedaan ga ik filosofie doen met een groepje kinderen en daar heb ik ook heel veel zin in.

Het proefje van scheikunde

Resultaat van dichtbij

Hoi ik ben Sophie. Ik doe scheikunde en ik vind het erg leuk, want ik wil later biologie doen.            

Deze keer hebben we iets met olie en water gedaan. Je hebt een bordje nodig en olie en water natuurlijk. Je wrijft met een doekje met olie erop over het bordje, maar dan wel maar tot de helft. Dan pak je een satéprikkertje en die doe je onder de kraan. Dan doe je de druppels van het satéprikkertje op het bordje met olie nu kan je op de helft met olie de druppels laten glijden, maar aan de droge kant niet. Je kan aan de olie kant ook met het stokje de druppels laten bewegen.              

Nou veel plezier met het proefje en groetjes van Sophie!    

 

 

Hier wordt aan de presentatie gewerkt

 

Filosofie met juf Judith

 

 

 

 

 

 

 

 


27-02-2019

Vandaag zijn we gestart met twee presentaties.

De presentatie van Ashley over Magie…

Senne en Roos met de presentatie “Mysteries.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens aan het eigen gekozen onderwerp gewerkt.

 

    

 

 

“Er is er één jarig….hoera….hoera”

 

We hebben ook nog verder gewerkt aan de Mindmap.

Hallo ik ben Floris en ik heb een mindmap gemaakt over sportwagens. Maar ik ben nog niet helemaal klaar. Tot nu toe heb ik het al over de veiligheid, merken, soorten motoren, soorten races en Zoute rally gehad. Waar je op moet letten bij het maken van een mindmap is dat je geen rechte lijnen maakt maar gebogen lijnen. Want je geest kan makkelijker gebogen lijnen dan rechte lijnen opnemen.

Een stukje voor de website.

Hallo ik ben Sander. Ik heb een mindmap gemaakt over sportauto’s. Dat was best leuk maar ook best moeilijk. Ik had eerst alles in rechte lijnen getekend maar het moesten boogjes zijn. Daarna heb ik het opnieuw gemaakt en toen was hij wel goed.                                                                                                                                                                     Als je een mindmap gaat maken dan moet je op een paar dingen letten, je moet bogen gebruiken en je moet verbanden maken en je kan bij de woorden verschillende tekeningetjes tekenen zodat je weet wat het is.

Hoi ik ben leandro.

Ik heb een mindmap gemaakt over sportauto’s dat was heel leuk en grappig maar ik moest het opnieuw doen, want ik heb alles met rechte lijnen maar het moest bogen zijn want dan lijkt het meer op een soort boom. Daarna hebben we een paar spreekbeurten gehad, één van Senne en Roos en een spreekbeurt van Ashley.

En dan zijn we naar buiten gegaan en daarna heb ik dit getypt en daarna heb ik aan het werkstuk gewerkt en dat was mijn dag.

Hier al enkele resultaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20-03-2019

Ook vandaag hebben we twee mooie en interessante presentaties gezien.

 

 

 

Hallo ik ben Joëlle en ik heb samen met Astrid mijn presentatie over zwemmen gedaan. Het ging goed. Ik kon goed samenwerken en ik hoop dat we een goed cijfer krijgen. We hadden veel spullen mee om te laten zien, zoals: kneeskin, dit is een gestroomlijnd badpak met pijpen, en een badmuts en nog veel meer. Ik hoop dat onze presentatie duidelijk was. Ik en Astrid zijn blij met onze PowerPoint, hij was heel mooi.                                                Groetjes!!

 

Hoi ik ben Astrid en ik heb samen met Joëlle mijn presentatie over zwemmen gedaan. We weten ons cijfer nog niet maar het ging wel heel goed. We hadden allebei spulletjes mee om te laten zien. We werkten goed samen en waren het goed met elkaar eens. We kregen vragen over de overgang van zwemles naar zwemclub en over de tijdwaarneming bij wedstrijden. Ik vond de PowerPoint heel mooi.

Groetjes Astrid

 

 

Mijn presentatie

                             Gemaakt door Evi van Schoote

Hallo ik ben Evi en ik schrijf een stukje over mijn presentatie. Wij moesten nog voorbereiden voor de presentatie, die ik met Manishia deed. We gingen daarna mijn make up op de tafel zetten. Het was erg leuk. We hadden zelfs prijzen meegenomen. Er waren twee eerste plekken en vier met maar één fout, dus deden we een raadspel. Wie gewonnen had kreeg ook een prijs. De gelukkigen waren: bij de eerste plekken wonnen Senne en Roos, de tweede plek had Syenne. Dus het was een superleuke presentatie. Ik had heel veel dingen ook nog meegenomen zoals lippenstift, lipgloss, mascara en oogschaduw. Dus een superleuke ochtend en middag.                                                                

Presentatie                                                                                                                                   Gemaakt door Manishia

Vandaag begonnen we met de presentatie van Joëlle en Astrid. Hun presentatie ging over zwemmen. Evi en ik waren nog aan het voorbereiden, en we waren net klaar toen Astrid en Joëlle bij de vragen waren. Ze hadden best veel zwemspullen mee.

Daarna waren Evi en ik aan de beurt. En wij deden onze presentatie over make up. Het ging heel goed en op het einde was er een quizzzz. De eerste prijs was een neutrale lipbalsem en de tweede prijs was ook een neutrale lipbalsem en de derde prijs was een roze lipbalsem. Er waren twee kinderen op de eerste plaats geëindigd Dat waren Roos en Senne. De derde plaats ging naar Syenne. Er was een foutje dus vier kinderen hadden de tweede plaats dus deden we een spel. Daarbij moet je een getal raden en degene die het goed geraden heeft wint. En daarbij had Syenne mee gewonnen dus zij kreeg de tweede prijs. Als laatste hadden we een leuk plaatje van Keep calm het is alleen het einde van onze presentatie. En zo ging de presentatie.

Groetjes Manishia!

De verdere ochtend is er gewerkt aan…

…de vreemde talen: Spaans en Frans

…de tekst voor het werkstuk

 

 

 

 

 

…en de PowerPoint

 

 


03-04-2019

De Reuzenpanda

Ik heb vandaag mijn presentatie gehad over de reuzenpanda samen met Sophie en Nina. We mochten voordat we gingen beginnen nog even oefenen. Toen we begonnen waren kwamen we erachter dat we een paar dia’s te laat waren met klikken dus het ging een klein beetje mis en we praatten ook een beetje te snel maar het ging verder wel goed. Gelukkig vond de juf het niet zo erg. Want ze zei dat het een goede spreekbeurt was. We hadden van tevoren wel een klein probleempje, want we wisten niet wie wat moest vertellen. Dus moesten we het op dat moment nog verdelen maar gelukkig kwam dat wel goed. Op de laatste dia hadden we een plaatje van een kabouter gezet die zei: Amai dat ging nog verassend vlot!

Groetjes Karlijn!

 

Hallo ik ben Nina. Ik heb mijn werkstuk over de panda gehad met Karlijn en Sophie. Het was een heel leuk onderwerp en het was ook wel grappig om te maken. We hadden zelfs een keer bijna de hele PowerPoint verwijderd net de keer voor we hem eigenlijk hadden. Klein beetje dom, maar we hebben het gered en we hebben hem vandaag gehad. We hebben geluk dat we van datum mochten veranderen anders hadden we helemaal niks, dat zou niet zo leuk zijn maar het is gelukt en het ging best goed.

Nina

Hoi ik ben Sophie

Ik heb met Nina en Karijn mijn presentatie over de reuzenpand gedaan. Het was interessant en heel leuk, ik heb veel geleerd over de panda van baby tot groot en waar hij woont.

Ik vond het leuk want het is een leuk en interessant dier en het is jammer dat hij gedood word voor zijn mooie en zachte vacht. Bij mijn onderwerp ging het goed maar wel best snel. Ik denk dat het komt door dat we met zijn drieën waren.    

Verder deze morgen…het uitstapje naar het Zwin College waar de kinderen een gastles Klassieke Talen kregen, het ging dit keer over cijfers en letters. Ze vonden het (zoals altijd) bijzonder interessant!

                       Eerst uitleg…

 

               …dan maken!

 


15-05-2019

Vandaag twee verslagen van het uitstapje naar het Zwin College en tevens een foto-impressie van de ochtend.

Denkspellen

Hallo, ik ben Nina. Wij zijn naar het Zwin College geweest, we hebben daar Grieks en Latijn geleerd. We hadden vooral de cijfers geleerd, maar ook het alfabet in het Grieks en Latijn. We hadden ook de geschiedenis van de letters geleerd. Als laatst kregen we een blad met allemaal vragen, het waren sommen en woorden. We moesten er achter komen wat er stond en vertalen en soms ook uitrekenen als het een som was. Het was er ook nogal druk , je zou er kunnen verdwalen zonder dat je het in de gaten hebt. Het was toch heel gezellig en ik zag ook veel kinderen van vroeger, vooral de vrienden van mijn grote broer, en hij had nogal wat vrienden. Helaas weet ik niks meer van het Grieks en Latijns. Maar nu hebben we wel een klein stukje van de school gezien, waar de meeste van ons naar toe gaan over een paar jaar.

Groetjes van Nina.

 

 

Werken aan je presentatie

Werken aan je presentatie

Uitstapje naar het Zwin College

Ik ben Astrid

Op10 april zijn we met de Verdiepingsklas naar het Zwin College geweest. Daar hebben we een les Klassieke talen gehad. We hebben daar Griekse cijfers geleerd en daar hebben we mee gerekend. Eerst kregen we uitleg over de cijfers en toen gingen we er een werkblad over maken. Daarna hebben we leren rekenen, maar sommige sommen waren wel een beetje moeilijk om uit te rekenen. Ik vond het heel leuk en ik heb er veel over geleerd.

 

 

Pauze

 

 

 

Eerst een filmpje over CSI en vervolgens zelf aan de slag

Een bouwdoos over elektriciteit en magnetisme

 

 


29-05-2019

 

 

Onderwerp of werkstuk

Hoi,

Ik ben Dirkje.

Vandaag begonnen wij met onze portfolio. Dat is een overzicht / schema waarin je laat zien wat voor onderwerpen je allemaal doet en wat je daar van vindt. Ik heb dat vandaag af kunnen maken. We hebben ondertussen (als je niet bezig was met je portfolio) ook spelletjes gedaan zoals Mastermind. Daarbij moet je codes kraken. Na de pauze werkten we aan ons onderwerp. Bij mij is dat biologie. Dat doe ik samen met Astrid. Dan gaan we naar filosofie en daarna moeten we aan ons werkstuk werken.

 

 

Mastermind

De werking van magneten, verwerkt in een spel

Onderwerp of werkstuk

 

 

 

 

 

Hoi ik ben Evi en ik doe mijn stukje website over zoutkristallen. Ik en Sophie gingen zoutkristallen maken voor scheikunde. Je hebt nodig: twee glazen, lepel, warm water en heel veel keukenzout. Vul een glas tot het bovenste randje en vul het andere glas een kwart met keukenzout. Doe het zout bij het water doe het wel schepje voor schepje en roer na elke keer en doe het boven de wasbak want je kan knoeien. Dan moet je roeren. Bij ons voegde het samen, dat wil zeggen het zout loste op in het water en dan moet je ongeveer twee weken wachten.

Liefs Evi

 

 

 

Filosofie met juf Judith

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12-06-2019

Vandaag zijn we begonnen met een presentatie.

 

 

Hallo wij zijn Leandro, Sander en Floris

Wij hebben onze presentatie gedaan over sportwagens dat was super leuk we hebben er best lang over gedaan. De andere kinderen vonden het moeilijke vragen. De winnaar is Evi geworden. En we vonden de presentatie leuk om te doen. Floris ging autodrop meenemen, maar hij was het vergeten. Sander had model auto’s mee en Leandro ook. De voorbereiding was best leuk en goed.

 

Denkspellen

 

      

 

Pauze

 

 

                                                                                              

Hoi ik ben Romy .

Het is bijna het eind van het schooljaar. Het jaar vloog voorbij. Het schooljaar was super leuk en de komende twee jaar zit ik hier nog als ik mijn best doe. Gelukkig hoef ik geen afscheid te nemen van de anderen. Daarna ga ik naar het Zwin, denk ik . Ik was dit jaar de allerjongste, want ik ben de enige die in groep zes zit . Volgend jaar hoop ik dat ik niet meer de jongste ben. Maar daar gaat niet over. Ik vond dit jaar bij de Verdiepingsklas super leuk, alleen het buitenspelen is niet zo leuk, want je kan niks doen want alles wat je wil doen kan niet, want dan zit er bijvoorbeeld iemand op de schommels en zo zit overal wel iemand op. Nu, denk ik dat ik uitgetypt ben doei.

 

Filosofie

 

 

Hoi! Ik ben Ashley en ik vind de verdiepingsklas heel leuk. Ik heb geen idee wat ik moet kiezen om te schrijven want alles was leuk! Het schooljaar is al bijna voorbij, want het is nu al juni! Ik vond dit school- en verdiepingsklasjaar heel leuk. Ik moet nog 1 jaar in de verdiepingsklas voor ik naar de middelbare school ga. Ik ga de verdiepingsklas echt missen! Maar ik ben hier volgend jaar nog. Hopelijk wordt volgend jaar het leukste school- en verdiepingsklasjaar voor ik naar de middelbare school ga. Maar ik zal weleens langs gaan bij de plusklas.

 

 


26-06-2019