Groep 2 huidig schooljaar

Verdiepingsklas groep 2 schooljaar 2019-2020


18-09-2019

Groep 2 van de Verdiepingsklas is dit schooljaar begonnen op het Zwin College!!

       

 

Hallo ik ben Joep van de Sluis en ik zit in de Verdiepingsklas. Dit jaar is mijn eerste jaar in de Verdiepingsklas op het Zwin. Ik hoop dat ik hier veel ga leren. Mijn hobby’s zijn voetbal en met de metaaldetector lopen. Ik woon in Terhofstede in de polder. Mijn huisdieren zijn poes Willem en konijn Noppie. Ik zit in groep 7 op de Kustschool. Mijn vader heet Martin en mijn moeder Ellen.

 

 

Hoi ik ben Margaux en dit is mijn 2e jaar bij de Verdiepingsklas. Vandaag gestart op het Zwin College, het was heel erg leuk. Eerst zijn we een naam rondje gaan doen en daarna hebben we spelletjes gedaan. Toen gingen we naar het schoolplein en toen was er een militair en hij ging van alles uitleggen. Dat was heel interessant.

Van Margaux

 

 

 

 


02-10-2019

 

 

Ashley kiest een nieuw onderwerp.

Karlijn en Manishia werken aan hun Journaal, dit is een soort dagboek.

 

 

 

Hoi ik ben Christijn Verplanke en ik zit voor het 1ste jaar in de Verdiepingsklas. Ik ben 10 jaar oud en zit op de school Obs de Berenburcht in groep 7. Mijn hobby’s zijn lezen en gamen en mijn huisdieren zijn 2 konijntjes en 1 parkiet. Mijn konijntjes zijn allebei 1 jaar en mijn parkiet is ongeveer 8 of 9 jaar. Ik speel vaak Roblox, dat is een heel erg leuk spelletje.

Einde

 

Hallo allemaal ik ben Jasmine Bolsius en ik zit voor het 2e jaar in de Verdiepingsklas. Ik vind het heel leuk dat we zijn veranderd van locatie (OBS de Berenburcht naar het Zwin).Ik doe met Meike een werkstuk, maar over wat zeg ik niet. Mijn onderwerp is Spaans, ik heb dat gekozen omdat het mij erg interesseerde en omdat het de 2e wereldtaal is. Ik vind filosofie heel leuk. Ik vind het jammer dat dit mijn laatste jaar is.

             Jasmine

         

 

 

Edwin bouwt met techniek uit de Pittige Plustorens een brug, precies volgens de handleiding. En de brug is af!!

 

 

 

 


23-10-2019

 

Martin met het denkspel Quadrillion.

Hallo ik ben Martin.

Ik woon in Zuidzande en ik zit op de Kustschool. Mijn hobby’s zijn volleybal, gitaren en in het bos wandelen. En dit is mijn eerste keer in de Verdiepingsklas. Ik vind het leuk in de Verdiepingsklas, mijn onderwerp is windenergie.  

Bart en Martin bouwen een windmolen.

Hallo ik ben Bart Buijze en ik zit op obs De Berenburcht in Oostburg. Ik ben elf jaar en ik zit in groep acht . Dit is mijn eerste jaar in de Verdiepingsklas. Ik woon in de polder. Mijn hobby’s zijn trekker rijden (ik rijd alleen op een New Holland trekker), gitaar spelen en nog meer trekker rijden. Ik vind de Verdiepingsklas leuk.

Bart  

 

Vandaag hebben we filmpjes samengevat met “Parels vol wijsheid.” In grote en kleine parels vat je de hoofd- en bijzaken samen van de film. De filmpjes mochten gaan over geschiedenis, natuur en het nieuws.

Vervolgens hebben we ons zelfgekozen filmpje aan de groep verteld met behulp van de “Parels vol wijsheid.”

Edwin en Meike kozen ‘Wie was Anne Frank?’

Jasmine en Bart vertelden over Sint Nicolaas.

‘Hoe is dierendag ontstaan?’ heette het filmpje van Maxim en Karlijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin, Ilse en Niels hebben gekozen voor een filmpje over ‘Natuur in de stad.’

Christijn en Ashley hadden een heel goed antwoord op de vraag: ‘ Waarom is het belangrijk dat we duurzame energie gaan gebruiken?’

Kiam en Manishia vertelden over een attractie in Plopsaland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben de kinderen nog aan het zelfgekozen onderwerp gewerkt.

 

Kiam heeft een propeller gemaakt en … hij deed het!

Edwin heeft een auto gemaakt en hier zie je het resultaat! Hij rijdt bijna uit beeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


06-11-2019

 

Hallo ik heet Niels. Ik zit op de Kustschool in Cadzand en ik zit in groep 6. Ik zit op voetbal, ik ben keeper. Ik woon in Retranchement in de straat: ……. en mijn huisnummer is … . Dit is mijn eerste jaar in de Verdiepingsklas. Ik ben geboren in 2010 op… . 

     Van Niels

 

 

Hallo vandaag heeft de juf het boek: Het meisje dat nooit fouten maakte voorgelezen. Dat was een leuk boek over een meisje dat nooit fouten maakte. Daarover moesten we 3 vragen beantwoorden. Vraag 1 was: Wat is volgens jullie de boodschap van dit boek? / Wat wil dit boek jullie vertellen? Vraag 2: Wat betekent de boodschap voor mij? Dat was wel een leuke opdracht bij een leuk boek, ik deed het samen met Christijn

Van Ilse

 

 

Grej of the day

Een ‘grej’ is een magische microles van ongeveer acht minuten over elk mogelijk onderwerp. De les ervoor  krijgen de kinderen een raadsel mee naar huis, en dan begint er al iets te gebeuren…

Maar een ‘grej’ is niet zomaar een spreekbeurt. De microles is kort, en er moet in elk geval een wow-element in zitten. En ook het raadsel verzin je niet zomaar… Het doel van de korte les is dat de kinderen hun monden openvallen en zij thuis vertellen wat zij die dag hebben geleerd, in plaats van het gebruikelijke ‘niks bijzonders’.

De ‘grej’ van vandaag/ raadsel: ‘Nummer 14’

Dus allen aan de slag! Hierover volgende keer meer.

En…de volgende grej wordt natuurlijk door een leerling zelf verzonnen en voorbereid!


20-11-2019