Groep 2 huidig schooljaar

Verdiepingsklas groep 2 schooljaar 2018-2019


26-09-2018

We zijn begonnen!

Verdiepingsklas

Sophie, Karlijn, Evi en Syenne schrijven een stukje voor de website. Wat verwachten zij van de Verdiepingsklas?

                                    Hoi, ik ben Evi en ik ben nieuw in de verdiepingsklas.

Ik hoop dat we hier wat meer gaan leren over culturen ,talen en ik hoop dat ik in een leuke klas zit.

Mijn bff Joelle, Astrid, Sophie zitten er ook

en allemaal kinderen van school die ik ken.

Ik kon vorig jaar niet dus ben ik

                 blij dat ik dit jaar kan.

Sander, Floris en Leandro hebben er zin in !!

 

 

Verdiepingsklas

Hoi, ik ben Karlijn. Ik zit in de verdiepingsklas. Voor het tweede jaar. Ik vind het superleuk want je leert ook andere kinderen kennen. En je krijgt veel meer uitdaging. Ook is het heel leuk om samen een spreekbeurt te maken.

 

Nina, Romy, Manishia en Ashley doen het spel “Ik ben steengoed”

 

Verdiepingsklas    

Ik ben nieuw in de verdiepingsklas maar ik vind het nu al leuk. Mijn vriendin Evi is ook nieuw we hebben al veel gehoord van Astrid en Joelle, dus ik had er heel veel zin in. Dus ik had mijn wekker om zes uur gezet maar ik ben een slaap kop en om halfzeven werd ik wel wakker. De bus kwam om kwart over acht in plaats van vijf over acht, wat in de mail stond. Sophie

Astrid, Dirkje en Roos spelen het denkspel “Cobra Twist”

Verdiepingsklas

Hoi ik ben Syenne en ik zit in de verdiepingsklas.

Ik ben 2e jaars en ik vind het heel leuk op de verdiepingsklas.

Ik zit met 2 anderen kinderen van mijn klas.

Ik hoop dat het net als vorig jaar een leuk jaar wordt.

Groetjes Syenne

 

In tweetallen een werkstuk maken

 

 


10-10-2018

 

Aan het werk met “Super Denkwerk”

Het Kwinkspel

Ik ben Romy ,Ik vind de Verdiepingsklas leuk omdat je hier moeilijkere dingen leert.

Dit is mijn eerste jaar en ik vind vooral rekenen leuk en dat doe ik met Nina. Ook heb ik Breinbrekers gekozen.

En ik vind niks niet leuk , ik vind wat minder leuk: buitenspelen. En ik hoop dat ik volgend jaar hier weer ben, want op school is het een beetje te makkelijk en ik hoop later wetenschapper te worden.

Ik heb een zus die zit in groep 3, zij krijgt ook wat moeilijker werk. Zij hoopt later ook naar de Verdiepingsklas te gaan. Doei allemaal!

 

Biologie, Darwin en de Beagle

Moeilijke puzzels maken uit Somplextra

 

Ik ben Nina , dit is mijn eerste jaar hier, het is hier heel leuk omdat het hier gezellig is en het is hier moeilijker dan op school. Ik vind vooral rekenen leuk , ik heb het als onderwerp. Mijn werkstuk gaat over: de panda. Het werkstuk maak ik samen met Karlijn en Sophie. Mijn hobby is paardrijden en lezen. Ik vind bijna niks erg, maar ik heb een hekel aan insecten , stille ruimtes en pesten. Mijn lievelingsdier is een paard en ik luister ook graag muziek. Ik ga elke woensdag naar de manege, soms ook in het weekend. Ik heb thuis een hond [onze kat is van de week gestorven]. Ik woon met mijn twee broers en mijn ouders. Ik wil later dressuur ruiter worden , maar ik krijg geen paard van mij ouders. Mijn grote broer zit in de brugklas en mijn kleine broer zit in groep 5.        Doei allemaal ;]

 

Mijn journaal

Blik op bouwen

Hoi!!! Ik ben Ashley. Dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas. Het is hier heel leuk J. Mijn onderwerp is Blik op bouwen. Aan de ene kant leuk maar aan de andere kant ook weer niet, want als ik iets op de computer moet zoeken, dan kom je vaak alleen maar op winkels L. Het leuke is dat sommige bouwwerken best wel mooi zijn. Ik doe mijn presentatie samen met Romy. We doen het over YouTube. We hebben dit gekozen omdat we allebei veel YouTube kijken J. En omdat YouTube super populair is. En ik ben zelf ook een vloggerJ. Ik open graag LOL surprise en poopsie slime surprise. Daar ben ik stiekem verslaafd aan. Mijn vorige vlog ging over poopsie en LOL. Dat is een bal met heel veel papier eromheen. En daarin zit een pop. De lil sisters zijn kleiner. En de pets zijn de middelste vorm. De poopsie Holly GopoopieJ heb ik ook gekregen. Poopsie is een surprise doos met ingrediënten voor slijm. Maar op pakje staat eenhoorn poep. Tot later! (Dit zeg ik altijd aan het eind van mijn vlog)


07-11-2018

Het Journaal!

Evi, Sophie en Manishia doen scheikunde!

Journaal van: Evi van Schoote uit de Verdiepingslas

Jullie willen vast weten wat een journaal is. Jullie denken vast het nieuwsjournaal, maar het is eigenlijk een soort dagboek. Dit stukje is niet geheim, maar eerst ga ik jullie vertellen waarom ik dit hier op zet. Het begon allemaal bij de derde alinea. Ik schreef wat over mijn moeder en dat wou ik haar eigenlijk laten weten. Ik keek of ze de andere dingen mocht weten, of het niet persoonlijk was. Dat was het niet, dus vroeg ik het aan de juf en het mocht dus lees maar gauw verder.

Opdracht 1.

Stap 1: Wat wil ik: Als ik een figuur uit Walt Disney mocht zijn dan zou ik Katrien Duck willen zijn, altijd op pad met Donald en spannende avonturen meemaken.

Als ik mocht kiezen of ik van iemand iets mocht hebben wat ik wil: Ik zou me willen uiten zoals Katrien Duck.

Het belangrijkste wat ik wil bereiken in mijn leven is een leuke moeder zijn zoals de mijne, omdat ze de allerliefste moeder is en een goede korfballer.

Senne werkt aan haar journaal

Hallo ik ben Senne van O.B.S. De Zeemeeuw en ik zit voor mijn tweede jaar in de verdiepingsklas.

Dit jaar moeten we allemaal in het journaal werken. Het journaal is een boekje krijgen en de vragen die in het boekje staan daarvan typ je het antwoord op de computer. De antwoorden van de vragen zijn privé, dus een ander mag dat niet zien. De eerste bladzijdes zijn vragen over wat je graag zou willen kunnen of doen. Je moet je voorstellen dat je een Disneyfiguur uit een film bent en dat je even lekker kunt dromen en alles kan. Ik zou bijvoorbeeld heel graag kunnen toveren of vliegen, want als je kan toveren dan kan je alles hebben en doen. Ik zou graag later veel geld willen hebben. En leuke dingen doen zoals naar pretparken gaan en op vakantie gaan, dat vind ik leuk. Eigenlijk is het journaal gewoon een soort dagboek want het gaat echt over jezelf wat je wilt bereiken, of belangrijk vindt. Het begint met denken over welk Disneyfiguur je wilt zijn en daarna moet je echt serieus nadenken over wat je nou echt wilt.

 

Hoi,

Na de pauze gaan we met een paar kinderen van de Verdiepingsklas het Kwinkspel doen. Ik heb het al eens gespeeld, maar ik vind het een leuk spel, dus speel ik het ook met kinderen die nieuw in de verdiepingsklas zijn. Ik vind het leuk om met nieuwe kinderen een spelletje te doen. Gemaakt door Leandro.

Kwink! Gespeeld door Floris, Sander, Leandro, Joelle en Senne 

Hallo ik ben Floris ik ben 10 jaar.

Ik zit op de school De Nieuwe van Dale in Sluis.

In de verdiepingsklas ben ik bezig met techniek. Ik maak een motor die je lanceert met een elastiek. Dat vind ik leuk om te doen, want ik hou erg van bouwen. Wat ik het leukste vind aan bouwen is eigenlijk dat je kan maken wat je wilt. En dat kan ik doen met techniek. En als ik klaar ben ga ik iets anders doen van techniek.

Ik ben steengoed wordt gespeeld door Evi, de jarige Syenne, Sophie en Karlijn

Hoi ik ben Joëlle dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas, ik kom van O.B.S. De Zeemeeuw. Ik werk in Een kijkje in de dierenwereld. Ik vind het leuk omdat ik van dieren hou. Je hebt verschillende taken of hoofdstukken.

Bij taak 5 gaat het over dieren op de Noordpool. Opdracht 1 schrijf minimaal vier verschillende dieren op die op de Noordpool leven. Antwoord: Orka, Husky, Walrus, Lemmings, Opdracht 2 Doordat het ijs smelt, stijgt het water van de zee. Hoe komt dat, denk je? ik denk dat het antwoord is: Als ijs smelt wordt het water dus het water stijgt.

                 Groetjes!

Filosofie met juf Judith

Nina en Karlijn werken aan de presentatie

 

 


21-11-2018

 

Vandaag de allereerste presentatie van dit schooljaar door Romy en Ashley over…

 


Wij zijn Romy en Ashley. We hebben onze presentatie over YouTube gedaan!!!. We vonden het leuk om te doen en we willen het wel nog een keertje doen. We vonden de quiz het leukste deel. We hopen dat we minstens een 7,5 krijgen. We hadden het over beroemde YouTubers, YouTube haters en we keken een prank van het YouTube Kanaal van Ashley!

 

Proefjes…………Proefjes………….Proefjes……….

Vandaag zijn we gestart met het voorbereiden van de proefjes! Voorbereiden houdt in dat we in tweetallen:

… een proef uitkiezen

… kijken wat we voor deze proef allemaal nodig hebben

…afspreken wie wat mee neemt van thuis (heeft niemand het, dan zorgt de juf voor dat onderdeel/ ingrediënt)

… ons afvragen of de proef veilig uit te voeren is

…nadenken over de vraag wat er zal gaan gebeuren en waarom wij dat denken.  Dit antwoord schrijven we alvast op een bijbehorend werkblad, zodat we kunnen controleren of ons vermoeden inderdaad klopt.

 

Aan het voorbereiden.

 

Hoi ik ben Astrid en ik zit in groep 7. Dit is mijn tweede jaar in de verdiepingsklas. Vandaag hebben we de proefjes voorbereid. Ik doe het proefje samen met Evi. We doen het proefje: Dubbele laag.

We denken dat als je de dingetjes in de olie legt dat ze blijven drijven en als je er meer spulletjes bij doet dat het langzaam naar beneden zakt en als het bij het water komt zakt het snel naar de bodem.

We weten het nog niet zeker want we hebben het nog niet uitgeprobeerd.

 

 

Hoi, ik ben Dirkje en zit in groep 7.

Ik zit in de verdiepingsklas en doe een proefje samen met Manishia. We hebben vandaag de proefjes voorbereid en wij doen het proefje De droge vinger. De bedoeling is dat we in een glas water drijvende kruiden gooien en dan wachten tot het water stil staat. Als dat gedaan is stop je je vinger in het glas met water en kruiden en als het goed is blijft je vinger dan droog. Volgende keer gaan we de proefjes uitvoeren. Ik ben benieuwd of het lukt.

Groetjes Dirkje.

 

Senne en Syenne druk met Vreemde Talen, Frans en Spaans

Het prachtige resultaat van Floris: Techniek met Elastische energie

#proefje# 

Inhoud

  1. Wat is ons proefje en waarom dit proefje?

  2. Wat hebben we nodig?

  3. Wat gaat er gebeuren?

Hoofdstuk 1.

Wat is ons proefje en waarom dit proefje.

Wij hebben als proefje smurfensnot. we hebben dit gekozen omdat het ons grappig leek en leuk om te maken. Toen we de uitleg zagen dachten we dit gaan we maken!

Hoofdstuk 2.

Wat hebben we nodig.

  1. Een boterhamzakje

  2. Afwasmiddel

  3. 15 minuten

  4. Geduld

  5. Handigheid

  6. Handige handen

Hoofdstuk 3.

Wat gaat er gebeuren.

Wij denken: dat het gaat schuimen, en fijn wordt om in te kneden, kortom: het wordt een soort stressbal.

Gemaakt door Roos en Sander.

 


12-12-2018

We starten deze morgen met de presentatie van Ashley over LOL Surprise.

 

Proefjes…………Proefjes………….Proefjes……….

Vandaag voeren we de proefjes uit! 

De vorige keer hebben we ons proefje voorbereid. Voorbereiden houdt in dat we in tweetallen:

… een proef uitkiezen

… kijken wat we voor deze proef allemaal nodig hebben

…afspreken wie wat mee neemt van thuis (heeft niemand het, dan zorgt de juf voor dat onderdeel/ ingrediënt)

… ons afvragen of de proef veilig uit te voeren is

…nadenken over de vraag wat er zal gaan gebeuren en waarom wij dat denken.  Dit antwoord schrijven we alvast op een bijbehorend werkblad, zodat we kunnen controleren of ons vermoeden inderdaad klopt.

Gel en zout door Sophie en Senne

Droge vinger door Manishia en Dirkje

 

 

Opgeblazen handschoen door Joelle en Syenne

 

Proefje ademkracht Romy en Karlijn

Woensdag 12 december voeren wij (Karlijn en Romy) ons proefje uit, ons proefje is ademkracht. We hebben nodig voor ons proefje: een weegschaal, een plastic tas en een paar boeken. We moesten als eerste voorspellen wat er zou gebeuren als we in de tas met boeken erop zouden blazen. Daarna moesten we wegen hoe zwaar de boeken zijn. Toen we dat wisten zijn we gaan uit proberen wat er zou gebeuren als we in de tas blazen met boeken erop. Het eindresultaat was dat de boeken omringd werden door de plastictas.

 

 

We hebben vorige week een proefje uitgekozen en we hebben het proefje dubbele laag gekozen.

Vandaag hebben we het proefje uitgevoerd. We dachten dat het bleef drijven en als er meer bij kwam dat het dan langzaam naar beneden zakte en als het bij het water kwam dat het helemaal naar beneden zakte.

Maar er gebeurde iets anders, want als je het erin deed gingen de zware dingen naar beneden en het plastic bleef drijven op het water maar zonk bij de olie. De kurk bleef drijven op de olie en zakte niet naar beneden. Groetjes, Astrid en Evi

 

 

Proefje rook schieten

Hallo we hebben wierook in een glas gedaan en daar een siroopfles op gedaan met een plasticzak erop en dan het wierook aangestoken en dan de fles laten vullen met rook en dan haalden we de fles eraf en dan kwam er rook uit

Gemaakt door Floris en Leandro

 

 

Gemaakt door: Roos en Sander

Proefje smurfensnot

Wij hebben een proefje gedaan smurfensnot

Hoe ging het maken: het maken ging goed het was erg makkelijk.

Wat had je nodig: we hadden nodig een boterhamzakje en afwasmiddel het afwasmiddel rook ok nog naar appel.

Wat is er gebeurd: het is gaan schuimen en het voelt erg fijn en het is toevallig want er is precies gebeurd wat wij dachten dat er ging gebeuren.                            Het ruikt heel lekker naar appel.

 

 

Gekleurde zeepbellen door Nina en Ashley

Resultaat: Gekleurde zeepbellen in het donker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16-01-2018