Groep 1

De Verdiepingsklas Schooljaar 2017-2018


 

20-09-2017

We zijn weer gestart!

                   Jan

Hoi ik ben Loise. Ik vond de eerste plusklas les leuk. Eerst gingen we ons aan elkaar voorstellen en toen gingen we steengoed spelen. Toen moesten we een partner zoeken voor een werkstukje. Ik doe het werkstukje met Tess en over chocolade.

♦♦♦

We zijn voor de eerste keer naar de plusklas gegaan en we mochten allemaal dingen kiezen. Allemaal spelletjes en talen en we gingen tot de pauze spelletjes spelen. Koen.

♦♦♦

We zijn weer voor de eerste keer naar de plusklas gegaan en dat beviel wel. Ik vind het superleuk, want we hebben leuke spelletjes gedaan en goed kennis gemaakt met de nieuwe kinderen. Jan.

Yasmine, Sanne, Fleur en Laura-Lien doen denkspellen. Dit doen we voor de pauze.

 

 

 

 

 

 

 

Ashley, Emma en Luna werken in Superdenkwerk. Ook hieraan werken we voor de pauze.


04-10-2017

Hier leerlingen met zelfgekozen onderwerpen. Dit doen we op woensdagmorgen, na de pauze.

 

Tess en Loise werken samen aan het werkstuk over Chocolade. Het onderwerp van het werkstuk van Laura-Lien (en Fleur) is Drugs!! Luna werkt samen met Emma aan een werkstuk over Eenhoorns!

Emma bouwt een piramide van bamboe, uit de techniekkast Pittige Plustorens.

 

Owen bouwt zijn eerste robot.

Jens en Bart werken aan de Knikkerachtbaan. Een heel karwei!!

Zo pakken Maurits en Sander ieder hun eigen techniekopdracht aan.

 

 

De robot in actie!


18-10-2017

 

 

Hoi ik ben JENS. Vandaag hebben we eerst heel leuke spelletjes gedaan. Bijv. kwink en steen goed , ik doe mijn werkstuk met Owen over cavia’s we hebben dit onderwerp gekozen omdat het coole dieren zijn.

Van Jens   :-0

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik doe samen met Laura-Lien mijn werkstuk op de plusklas over drugs want veel kinderen weten er niet zoveel of niks over. Terwijl wij vinden dat het best belangrijk is dat je wel weet wat het met je doet en waar het wel nuttig voor is.

Van Fleur Guilliet

 

 

 

 

 

 

Hoi, ik ben Yasmine en ik zit in de plusklas. Ik doe samen met Sanne mijn werkstuk over Parijs. Ik vind het altijd leuk om een werkstuk te maken, omdat je dan zelf ook dingen kunt leren die je nog niet wist. Vorig jaar deed ik het over bedreigde diersoorten met Tess, dat was ook leuk. ☺

 

 

 

Maud doet haar quiz over zeehonden met de klas. Zij weet de antwoorden en…de kinderen die goed hebben opgelet!!

 

Komende zomer zal Koen eindelijk eens iets kunnen bestellen aan de bar….in het Spaans!

Eindresultaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sander bouwt een auto!

Ashley druk bezig met Engels!

Maurits knoopt een speciale knoop!

 


15-11-2017

Fleur en Laura-Lien presenteren hun werkstuk over DRUGS. De andere kinderen maken korte notities.

 

Emma: ik heb voor techniek gekozen omdat het me leuk leek en ik het altijd leuk vind om te weten hoe dingen in elkaar zitten. Ik vind het leuk om te doen want ik ben nu een piramide van bamboe aan het bouwen waar ik al heel ver mee ben. Plusklas is SUPER!!!!!

Emma presenteert haar techniekwerkstuk aan de groep.

Ashley: ik heb als onderwerp engels gekozen! Ik ben daar heel goed in. Engels is de taal die wordt uitgesproken in Australië. Ik moet eerst de uitleg lezen en daarna de opdracht maken. Lijkt dat je ook leuk? En de plusklas is MEGA LEUK!!!!

 

Ik heb vorig jaar het onderwerp Kijkje in de dierenwereld gekozen. Ik had het boek nog niet uit dus ben ik dit jaar gewoon verder gegaan met mijn onderwerp. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat ik van dieren houd en omdat ik het een leuk onderwerp vind. En ik wou meer over dieren te weten komen. Loise

 

Ik heb het onderwerp: Van beeld en geluid tot film. Ik heb het onderwerp gekozen omdat: het me wel leuk lijkt om er meer over te leren. Ik vind het een leuk onderwerp want als ik misschien later dan iets met dat kan doen. Luna

 

Ik heb het onderwerp Kijkje in de dierenwereld. Ik heb het onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren houd. Het is heel leuk om te doen. En omdat ik het een leuk onderwerp vind. Tess

 

 

 

Vandaag werken we aan de Mindmap. Dit is een creatieve en logische manier van het maken van aantekeningen. Je zet je ideeën letterlijk op papier. Sommige kinderen gebruiken de computer om de informatie zo compleet mogelijk te maken.

 

 

 

 

 

 

 

Owen en Jens hebben samen gekozen voor het bewerken van speksteen.

 

 

 

Uit de Pittige Plustorens heeft Sander het maken van een elektrische auto gekozen. En … de auto rijdt! Je ziet het op de foto niet, maar het is echt waar!!

 

 

 

 


29-11-2017

Dit zijn de winnaars van de quiz van Koen en Ashley over Dieren.

Koen en Ashley hebben vandaag een presentatie gehouden over Dieren. Er kwamen gevaarlijke, bijzondere en nieuwe diersoorten in voor.

Ik was begonnen met het project Bouw vier autootjes. Ik heb er ongeveer 6 keer aan gewerkt. Het was best wel moeilijk, want hij werkte soms niet. Het motortje deed het soms niet, omdat het draadje geen goed contact maakte, maar het was wel leuk om te doen.

Sander.

 

Hallo, ik ben Laura-Lien en op de plusklas doe ik als onderwerp Van beeld en geluid tot film.

Ik ben nu bezig met een opdracht dat ik een poster voor een film moet gaan maken. Ik heb voor de film Grease gekozen omdat ik dat een leuke film vind.

 

 

 

 

Hoi ik ben Sanne en ik doe mijn onderwerp over Kijkje in de dierenwereld.

Er is een opdracht waarbij je een boekje moeten maken, ik doe het over de zeeschildpad. Ik vind het een heel leuk onderwerp. Ik doe het op de computer en ik ben al op de helft. Ik vertel over waar ze leven. Zo leer ik ook hoe je een boekje moet maken. Belangrijk is, dat het voor iedereen duidelijk is.                               

Mijn onderwerp is kijkje in de dierenwereld. Nu ben ik een boekje aan het maken, dit is mijn opdracht. Ik doe het over konijnen en dat vind ik heel leuk. Het is heel leerzaam. Ik zoek informatie over alle soorten konijnen.

Yasmine

 

 

Maurits heeft een sleutelhanger geknoopt.

Tifara en Fleur testen de boot uit. Groene energie/Waterkracht.


13-12-2017

 

Hoi!

Ik ben Ashley en ik doe mijn proefje met Jens en Tifara. Wij gaan fluffy slijm maken. Ik heb wel eens slijm gemaakt, maar dat was niet fluffy! We hebben kinderlijm, scheerschuim, lenzenvloeistof, voedingskleurstof, een grote plastic bak en een spatel nodig. Je kan bij stap 5 de slijm ook roeren met je handen maar dat doe ik niet graag. Het wordt super leuk!

 

Hoi, ik ben Loise en ik doe mijn proefje met Laura-Lien. Wij gaan floam slijm maken. Ik heb zelf al vaker slijm gemaakt maar nog nooit floam slijm. En de belangrijkste ingrediënten zijn: lijm, scheerschuim, lenzenvloeistof en piep schuimen balletjes. En zo maak je het: eerst doe je lijm in een kom en dan doe je er een beetje scheerschuim bij en roer het, het gaat nu al een beetje binden als je er lenzen vloeistof bij doet en het roert gaat het heel erg binden. Het moet nog wel een beetje plakkerig blijven, dan doe je er piep schuimen bolletjes bij. En tada hier is je floam slijm.

 

Hoi ik ben Tess en ik doe met Yasmine mijn proefje. Ik en Yasmine gaan fluffy slijm maken. Ik heb al eens slijm gemaakt en het is leuk. Je kan ook andere slijm maken, zoals gewone slijm die wordt het meest gemaakt. Je hebt dit nodig: lijm, lenzenvloeistof en kleurstof. Dan heb je gewoon slijm! Leuk he?

 

 

 

Hoi ik ben Luna en ik doe mijn proefje samen met Emma. We gaan een proefje doen met peper, zout en een ballon. Dit hebben we nodig: fijne peper, grof zout, wollen trui, een ballon en een tafel.

Ik hoop dat het lukt. Maar dat weten we pas wanneer we het hebben uitgevoerd.

 

Hoi, ik ben Emma en ik doe mijn proefje samen met Luna. Bij ons is het de bedoeling dat je gemengd peper en zout van elkaar moet scheiden door middel van een ballon die je 5 cm van de peper en zout moet houden, maar dan moet hij wel statisch geladen zijn anders doet hij niets. Ik denk dat de ballon de peper of zout omhoog trekt waardoor het gescheiden wordt. Dit hebben wij nodig: fijne peper, grof zout, wollen trui, (om de ballon statisch te maken) ballon, een tafel en tien minuten tijd. Ik heb er zin in en wij hopen dat het natuurlijk lukt!!! Dit moet je doen:

  1. Blaas de ballon op
  2. Knoop hem stevig dicht
  3. Strooi wat zout op tafel

4. Strooi dan de peper er overheen

5. Wrijf de ballon over de trui

6. Houd de ballon ongeveer 5cm boven de peper en zout

7. Kijk nu wat er (hopelijk) gebeurt

Laura-Lien werkt aan haar onderwerp: ” Van beeld en geluid tot film”. Ze maakt een prachtig portret!

Sander heeft zijn gekozen onderwerp uit de Pittige Plustorens afgemaakt. Hij vertelt over hoe hij de brug gemaakt heeft, of het goed gegaan is en wat hij eventueel de volgende keer anders zou doen.

Jan en Bart vertellen over hun onderwerp uit de Pittige Plustorens, de piramide van bamboe. Ze geven antwoord op de vragen: Hoe hebben we het gemaakt en is het helemaal gegaan zoals we verwacht hebben? Dit wordt in een verslag verwerkt.

 


17-01-2018

 

Vandaag zijn we gestart met het uitvoeren van de zelfgekozen proefjes.  

 

 

 

Luna en Emma scheiden zout en peper met deze proef.

Loise en Laura-Lien maken slijm.

     Fluffy slijm maken

Ik heb samen met Owen Fluffy slijm gemaakt. Van tevoren hebben we al een handleiding en voorspelling. Onze voorspelling was dat het heel vies en slijmerig werd. Ook dachten wij dat het langzamerhand steeds dikker werd.

Toen we het deden leek het er eerst op dat het ging mislukken omdat er veel te veel water bij zat. Maar gelukkig konden we het redden door er heel veel lijm en scheerschuim bij te doen. Toen deden we wat eigenlijk niet de bedoeling was, er heel veel water bijvoegen. Toen hebben we net zo lang gekneed tot het goed hard was. Daarna hebben we al het water weer afgetapt. Na nog een kwartiertje kneden was het heel mooie en goede slijm. We hebben het goed gedacht dat het steeds dikker werd maar dat het heel slijmerig werd viel wel mee. 

Fleur

 

 

Lavalamp

Hoi wij zijn Maud en Sanne. We hebben een lavalamp gemaakt. De juf had spullen mee genomen. We moesten het glas tot de helft vullen, dan moesten we er 1 cm ollie in doen en daarna moesten we er zout in doen. In het begin mislukte het, te fijn zout. Daarna hadden we het met grof zout gedaan en dat lukte.

Maud en Sanne

 

 

Proefje

Wij hebben een proefje gedaan waarbij het water in een glas omhoog ging daarbij moest je op een schoteltje een laagje siroop doen en daarop een waxinelichtje. Je moest het waxinelichtje aansteken en dan het glas erop zijn kop op zetten en toen ging de siroop omhoog we vonden het allebei super leuk.

Van Jan en Sander

 

Fluffy slijm

Hoi! Ik ben Ashley en mijn proefje is Fluffy slijm maken! Ik doe dit samen met Tifara en Jens. Hiervoor heb je kinderlijm, lenzenvloeistof, scheerschuim, een spatel, water, kleurstof en een kom nodig. Onze slijm werd een beetje papperig, omdat we er te veel scheerschuim in deden. Voor de rest was het super leuk. En voor de veiligheid, pak je dan doekjes als je slijm uit de bak drupt. Als je slijm heel dik en los is, moet je het met handen kneden. Tijdens het roeren hebben we wat scheerschuim en lenzenvloeistof toegevoegd. En we hebben zelf kleurstof gekozen! (nagellak werkt ook!)

Ashley

 

 

Ook zijn we vandaag gestart met Filosofie!

Filosofie

We hebben vandaag een les gehad over filosofie. We kregen allemaal 3 kaartjes en daar mocht je er 1 van kiezen en daar stonden vragen op bijvoorbeeld: Zijn de boom en de blaadjes vrienden? en Wat kan je niet veranderen? Over die vragen moesten we gaan nadenken en een antwoord verzinnen. Niks was goed en er was ook niks fout, wij vonden het allebei best wel leuk.

Van Sander en Jan

 

Filosofie onder begeleiding van juf Judith.

De filosofiejuf

Kun je zeilen zonder wind?

Helpt straf?

Kun je op school vrij zijn?

Gaat denken beter als je samen bent?

 

Mijn naam is Judith Schiks. Geboren en getogen in Den Haag. Filosofie gestudeerd in Leiden. Een ouderwetse doctoranda. Sinds 2 jaar woon ik in Aardenburg. Een verademing. Hier in Zeeuws Vlaanderen hervond ik de stilte van vroeger. En – zeker zo belangrijk – de bijna vanzelfsprekende aandacht voor elkaar.

Totdat ik naar Aardenburg verhuisde werkte in aan de Universiteit van Tilburg. Ik organiseerde (o.a.) gespreksgroepen, lunchprogramma’s, culturele salons, lezingen, debatten en de jaarlijkse Dag van de Filosofie. Altijd in samenwerking met studenten, zij waren het die het werk aan de universiteit waardevol maakten.

Nu mag ik wekelijks met veel jongere mensen aan de slag. Opnieuw samen denken. Vragen stellen. Vragen waarop het antwoord niet middels Google te vinden is. Samen zoeken naar een (voorlopig) antwoord. Luisteren naar elkaar. Woorden zoeken voor wat je wilt zeggen.

Samen na te denken over vragen waarop we een antwoord wilt hebben. Vragen over onderwerpen die belangrijk, betekenisvol en zinvol voor ons zijn. Vragen die hun oorsprong vinden in verwondering over iets. Zoekend naar antwoorden krijgen we inzicht in onze wereld. Leren we anders kijken naar de wereld om ons heen.


31-01-2018

Vandaag zijn we gestart met een presentatie!

 

De presentatie van Jens en Owen over Cavia’s.

 

 

Ik heb met Owen een presentatie gedaan over cavia’s en dat was leuk. Een paar onderwerpen waren : wat eten cavia’s en tips om ze blij te maken. En het einde was ook geniaal, want er was een dansende cavia. Owen vond het ook leuk. De spreekbeurt was wel een beetje kort. Gegroet, Jens

 

 

 

 

 

Proefje Ei in de fles door Koen en Bart.

 

…..en nog een proefje…

Wow mijn proefje met Bart was echt fout maar goed gegaan. We deden ei in de fles en de juf deed een heel vlammend papiertje in de fles, en raad eens het ei explodeerde van BOEM!! Maar zo klonk het niet het was meer FLOEMP!! En het proefje was (WARNING flauwe grap in 3…… 2……. 1……) een KNALLER. HAHAHAhahahahahahahahahahahaha zucht… Ooooh wat ben ik grappig. Maar de juf vond het een super proefje. Ze zij ook dat het de beste in een jaar was! (Niet de beste maar ze zij dat het wel goed was) (WARNING nog een flauwe grap in 3…. 2…. 1…) maar iedereen KNALDE echt van de proef! HAHAhahahahahahahahahahahaha…   HA nou ja het was een goed proefje.

Koen

 

 

 

Filosofie

 

Filosofie

Vandaag is er een juf komen vertellen over filosofie. We gingen omstebeurt in een paar groepjes. In mijn groepje zaten: Maud, Jan, Sander, Owen, Jens en ik. We kregen allemaal 6 kaarten met een vraag erop. Daar mocht je er dan 1 van uitkiezen. De vragen gingen over dingen waar niemand antwoord op weet. Mijn vraag was bijvoorbeeld: ‘is de ruimte al af’? en zo had je er nog meer. We hebben het natuurlijk ook gehad over wat filosofie nou eigenlijk is. Filosofie is nadenken over vragen waar niemand antwoord op weet. Zelfs Wikipedia en Google ofzo niet.

Tifara

 

 

 

Maurits

 

 

Filosofie

Hallo ik ben Maurits, en mijn stukje gaat over filosofie. Bij filosofie moesten we een vraag bedenken. Daarop gingen we een vraag bedenken. Mijn vraag was: ‘’Waarom voeren mensen oorlog?’’. Het was heel moeilijk om daar een antwoord op te vinden, want het kunnen meerdere redenen zijn. Bijvoorbeeld: ze willen wat van elkaar, ze kunnen geen besluit nemen en krijgen ruzie of ze zijn kwaad op elkaar. Uiteindelijk schreven we op: ze zijn het niet met elkaar eens en eer?

Dit was mijn stukje, Maurits

 

 

 


21-02-2018

 

 

 

 

Hoi ik ben Maud en ik doe mijn onderwerp over: Van beeld en geluid tot film. Ik vind het een superleuk onderwerp. Bij dit boekje doe je veel leuke dingen zoals: Tekeningen maken, Collages maken en nog veel meer leuke dingen. De plusklas is superleuk!

 

 

Ik heb Engels gekozen, omdat ik over een paar jaar naar Amerika ga. Ik kon Engels super slecht. En nu een stuk beter. Ik heb ook naar een cd geluisterd en daar op hoorde ik een heleboel Engelse woorden en daarna hoorde ik ze in het Nederlands.

Sander

 

Emma werkt uit de Pittige Plustorens. Ze maakt kristallen.

Maurits is klaar met knopen. Zie hier de resultaten.

Hoi ik ben Jens. Mijn onderwerp is:

Bouw de hoogste toren en dat was leuk! We hebben met een 3D printer gewerkt, de 3D printer heeft een beker gemaakt (van de Champions league) en die zag er mooi uit.

 

Vandaag hebben we gewerkt met de …….3D Printer!!

 

 

Alle aandacht! Wat gebeurt er??

De printer warmt op en wordt heel heet.

Zo lang zal de printer er waarschijnlijk over doen. Deze tijd wordt voortdurend bijgesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het proces is klaar en zie het resultaat!

 

De Beker!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


07-03-2018

Ook vanmorgen zijn we begonnen met 2 presentaties.

 

Hoi! Ik ben Ashley en ik had vandaag op 7 maart 2018 een presentatie! Het ging over computers. Ik vond het heel leuk. Vooral het einde was heel grappig. En vraag 2 was een teken-opdracht. Ik vond dat dat nog niet gedaan was, dus deed ik het. Doei!!!

 

 

 

 

Onze presentatie

We hebben samen een presentatie gemaakt, die ging over Michiel de Ruyter.

Wij hebben voor het onderwerp gekozen omdat we geschiedenis leuk vinden en we wisten nog niet zo veel over Michiel de Ruyter. We wisten nog niet dat hij al heel jong was toen hij voor het eerst op zee ging en dat hij 9 kinderen had en dat hij in Syracuse overleden is.

Tijdens het presenteren vonden wij het heel goed gaan, maar de andere kinderen vonden dat het een beetje snel ging dus dat nemen we mee voor de volgende presentatie.

Jan en Bart

 

 

Wat hebben we vanmorgen nog meer gedaan? Parels vol wijsheid gevuld. Met wat? Met de informatie uit zelfgekozen filmpjes. We mochten kiezen uit de vakgebieden Geschiedenis, Aardrijkskunde en Natuur.

 

De gekozen filmpjes:

Wie was Napoleon?

De jaren zestig.

De watersnoodramp.

Wie was Vincent van Gogh?

De 10 gevaarlijkste dieren van de wereld.

Het verscholen dorp.

De geschiedenis van de archeologie.

Wat is het snelste dier ter wereld?

 

 

 

 

Yasmine vult de parels vol wijsheid! Dit doet ze samen met Loise en Sanne.

Hoi ik ben Loise en ik ga in dit stukje vertellen over Parels vol wijsheid. Parels vol wijsheid is een soort van samenvatting, met allemaal kleine en grote rondjes. In de grote rondjes schrijf je de hoofdzaken en in de kleine rondjes de bijzaken. Dit heb ik ook gedaan met Sanne en Yasmine. En we deden het over de Watersnoodramp. Ons filmpje heette “Vluchten voor het water.” Een paar voorbeelden die we in de rondjes hebben geschreven zijn: watersnoodramp 1953 winter (groot rondje), s ’nacht om 2 uur breken de dijken door (groot rondje), later wonen in een noodwoning (klein rondje) en mensen en dieren proberen te vluchten (klein rondje). Het is de bedoeling dat we met hulp van de parels het hele verhaal in onze eigen woorden kunnen navertellen. Dit was mijn stukje.

 


04-04-2018

                              Deze ochtend ging van start     met de presentatie van Loïse en Tess!! 

Loïse en Tess aan het begin van de presentatie over chocolade.

 

 

 

Fleur en ik (Koen) doen ons onderwerp over puppy’s omdat we ze schattig vinden en natuurlijk ook omdat ze zo energiek zijn. Ze rollen om en ze pakken de bal of stok, zo SCHATTIG!!!!!!!!!! Maar ze kunnen ook té wild zijn. Zelf heb ik er ook één en die is te groot voor zijn leeftijd. Fleur vond de puppypubertijd de belangrijkste fase van de puppy, ik vond het de geboorte. ZOOOOOOOOOO SCHATTIG EN KLEIN maar ze zijn meestal kaal. De puppy’s groeien op om meestal te waken maar anderen zijn gewoon en speel vriendje. Sommige honden worden misbruikt net zoals toen ik een keer naar Spanje ging. Aan de overkant was een hond die 3 keer per week eten kreeg. Zo zie je maar er zijn: schattige honden, waakhonden, slechtverzorgde honden enzovoort.

Door koen geschreven.

 

Het hondenhotel van Maud.

Ik ben Maud en ik doe mijn stukje voor de website over mijn onderwerp. Mijn onderwerp is: Van beeld en geluid tot film. Voor dit onderwerp ging ik een eigen fantasie en kleuren wereld maken. Het onderwerp van mijn tekening is: Honden hotel.

De zelfgebouwde auto van Bart….

…en…hij rijdt echt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel bijzondere kristallen van Emma, zelf gemaakt!

Hoi, ik ben Emma en voor techniek heb ik kristallen gemaakt. Eerst moest ik kokend water in een glas gieten (maar dat heeft de juf gedaan) en er vervolgens aluin bij doen. Dan een nachtje of twee wachten. En klaar! Mijn kristallen zaten een beetje aan elkaar dus heb ik ze los gemaakt. De volgende les moet ik een kristal (die ik al heb gemaakt) aan een touwtje binden en die in kokend water hangen waar ook aluin in zit zodat het kristal nog groter wordt en het aan een touwtje hangt om bijvoorbeeld te gebruiken voor een sleutelhanger.

 

 

Jens houdt van techniek, kijk naar zijn zelfgemaakte brug.

 

 


09-05-2018

 

Hallo,

Wij zijn Maud en Tifara, en wij hebben vandaag onze presentatie gehouden. Over Ibiza, we deden het daarover omdat Maud daar op vakantie is geweest. Ook deden we het erover omdat we het allebei een heel leuk onderwerp vonden. Ook had Maud wat souvenirtjes meegenomen om te laten zien. Ook had ze een paar leuke foto’s laten zien. Op de dag dat wij onze presentatie deden, deden ook 2 andere groepjes hun presentatie. Wij vonden het leuk om te doen en we zijn er daarom ook lang mee bezig geweest.

Maud en Tifara

 

 

Hoi,

Wij zijn Sander en Maurits. We hebben een werkstuk gemaakt over het onderwerp monsters. Dat vonden we heel erg leuk J maar ook leerzaam. We hadden dit onderwerp gekozen omdat er heel veel over te vertellen valt, maar ook omdat er veel leuke boeken, programma’s en films over zijn gemaakt J. We hebben heel hard eraan gewerkt maar toch kregen we het nog maar net op tijd af. Iedereen vond het wel leuk J.

Groetjes Maurits en Sander

 

 

Haio, wij deden onze presentatie over eenhoorns

We hebben geleerd dat: eenhoorns zijn verzonnen door de oude Grieken.

Doordat ze vroeger zeiden dat ze er een hadden gezien maar waarschijnlijk zagen ze een paard.

In de bijbel beschreven ze ook een soort van dier die op een eenhoorn lijkt en dat noemden ze een Re’em.

We hebben heel veel moeiten gedaan om het te maken omdat we bijna geen tekst konden vinden over eenhoorns.

Maar het is gelukt en hopelijk vonden ze het leuk!

Gemaakt door: Luna en Emma

Een opdracht uit “Een kijkje in de dierenwereld”

Teken een strip…door Loïse en Tess

 

 

Hoe beukt een neushoorn een auto in elkaar???
Nou zo!!

 

 

 


23-05-2018

Deze ochtend zijn we van start gegaan met 2 presentaties.

Presentatie Beyonce

Ik ben Laura-Lien en ik heb vandaag mijn presentatie gedaan over Beyonce. Ik denk dat het wel goed ging want ik vond het ook leuk om te doen. Ik heb veel geleerd over haar leven en nummers en albums.

Van Laura-Lien

Ashley met haar presentatie over SNOEP

“Beyonce”, de presentatie van Laura-Lien

Hallo! Ik ben Ashley en ik had op woensdag 23 mei 2018 een presentatie! Het ging over snoepjes. Ik denk dat de kinderen de laatste verrassing wel grappig vonden. Het was namelijk een dansende baby(hihi)! Ik hoop dat ik hiervoor een goed cijfer krijg en dat de kinderen mijn presentatie heel leuk vonden.

Vervolgens…

Het feestje van Maud

 

En dan… het uitstapje naar het Zwin College voor de gastles over de Klassieke Talen.

Hallo ik ben Owen en we zijn naar het Zwin College geweest. We hebben een p.p. gehad over Griekse en Romeinse bouwwerken. We kregen een paar soorten bouwconstructies te zien. Zoals: Dorische gebouwen, Ionische gebouwen en Corinthische gebouwen.

Ook kregen we een blad met het Griekse alfabet. We moesten de hoofdletters en de kleine letters over schrijven. Soms was het moeilijk.        Doei  

Les klassieke talen zwin

Hallo wij zijn Laura-Lien en Fleur en wij zijn vandaag met de plusklas naar het zwin gegaan voor een les klassieke talen. Eerst hebben we uitleg gekregen over de bouwstijlen van de oude Grieken en Romeinen. Daar hebben we veel van geleerd. Daarna hebben we Romeinse letters geoefend en opgeschreven. Het was een heel leerzame les maar helaas was het uur al snel voorbij.

Van Fleur en Laura-Lien

Hoi ik ben Tess, en we zijn vandaag met zijn allen naar het Zwin College geweest. Ik ben er vorig jaar ook al geweest en ik vond het vorig jaar leuk maar ook dit jaar. We deden Grieks en Latijn, en we deden het onderwerp Griekse bouwkunsten/Grieks schrijven, ik heb geleerd wat het verschil tussen Dorisch, Ionisch en Corinthisch is. Het was super leuk en we hebben veel geleerd.

Hoi wij zijn: Yasmine en Sanne, wij zijn naar het Zwin College geweest.

Daar kregen wij les over klassieke talen (Grieks en Latijn). We kregen in totaal een uur les. Het 1e halfuur kregen we geschiedenis en het 2e halfuur de taal. Het was leuk en interessant.


06-06-2018

Vandaag zijn we begonnen met de presentatie van Yasmine en Sanne.

Hey, wij zijn Sanne en Yasmine en wij deden onze presentatie over Parijs. We vonden het leuk om te doen. We hebben er veel van geleerd. Zoals toen Napoleon Bonaparte doodging, zijn lichaam werd toen onder de Arc de Triomphe door gereden. De Eiffeltoren is een van de bekendste gebouwen van de wereld. Het hoofdstuk Disneyland Parijs vonden wij het leukst omdat we er allebei al eens zijn geweest.

Hoi! Ik ben Ashley en dit stukje gaat over de verdiepingsklas. Vandaag heb ik mijn rapport gemaakt, Denkwerk gedaan en ik ben aan het werken aan mijn nieuwe presentatie. De afgelopen woensdagen waren heeeel leuk . en de juf is heel leuk en lief. Mijn cijfer voor de verdiepingsklas: 10+

 

 

 


20-06-2018

Alweer de allerlaatste Verdiepingsklas van dit schooljaar!!

DE QUIZ

In 3 groepen quiz vragen bedacht en samen de quiz gespeeld. Hieronder van elke groep 2 vragen.

Groep Maud, Ashley, Yasmine, Emma, Sanne en Luna                Thema: Allerlei

Hoe heette de vader van Anne Frank?

 1. A.Henk
 2. B.Piet
 3. C.Otto
 4. D.Koen

 

 

Wat ontstaat er als suiker wordt verhit?

 1. suikerspin
 2. Karamel
 3. Lolly
 4. Chocolade

 

Groep Jan, Maurits, Sander, Bart, Tess en LoÏse                                                     Thema: Allerlei

 

Hoe lang is de langste mens?

Hoeveel euro verdient Fortnite per maand?

 

 

 

 

Groep Tifara, Laura-Lien, Fleur, Owen, Koen en Jens                                               Thema: Gay Pride

Hoe noemen ze de gay pride ook wel?

1. De gay ride

2. De kanaalparade

3. De carnaval

 

 

Welke kleuren zitten er in de homo vlag?

 1. Rood, wit en blauw
 2. Paars en roze
 3. Alle kleuren van de regenboog

Wat hebben we nog meer gedaan?

 

Juf Judith bedankt voor de leuke lessen!

 

 

 

En natuurlijk, niet te vergeten……

…afscheid genomen van Koen, hij gaat naar een andere school…

 

 

 

 

 

 

 

…. en van alle kinderen uit groep 8, die na de zomervakantie starten op het Zwin College!!!


 

Tifara en Jan


 

 

 

Maurits en Bart

 

 


 

Fleur en Laura-Lien

 

 

Allemaal heel veel succes gewenst en een fijne vakantie!!

 

 


Schooljaar 2018-2019